Main Page Sitemap

Kulturhuvudstad umeå invigning


kulturhuvudstad umeå invigning

det kommer påverka allt för mycket men ber ändå om överseende att vi inte kommer ta oss överallt under lördagen. Foto: Gunilla Nordlund, Sveriges Radio 6 av 14, skulptur i Umeå centrum. Under hela 2014 är kulturstaden Umeå europeisk kulturhuvudstad tillsammans med Riga i Lettland. Jag går förbi där varje dag och varje gång jag ser det blir jag mer nyfiken på det hela. 7 av 14, skulptur i Umeå centrum. Med anledning av detta kommer stora delar av centrum vara avstängt för biltrafik under hela lördagen, från 00:00 till 24:00. Showen Burning Ice kommer att bli spektakulär, med.

Foto: Gunilla Nordlund, Sveriges Radio. 8 av 14, arkitekten Maria Olsson visar kopplingen mellan björkens form och Kulturväven. 11 av 14, sune Jonsson Centrum för dokumentärfotografi. 3 av 14, renar på Umeälvens is under invigningen. Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar. 14 av 14 Konstnären Monica L Edmondsons visar ett av sinahundra kärl av glas.

Foto: Gunilla Nordlund, SR 9 av 14, kulturväven i Umeå byggs för fullt. Som ni ser så är Skolgatan fortfarande öppen för taxibilar och vi kommer därför att styra många upphämtningar och avlämningar till bland annat Turistbyrån och Vasaplan. Staden bytte skepnad och fylldes av snö, is och eld, och umeborna fick sällskap av gäster från hela Europa, däribland 200 journalister. I Kulturradion special vandrar Kerstin Berggren runt i Umeå bland is-skulpturer och elgitarrer i en kulturhuvudstad som tar fasta på de åtta samiska årstiderna och medskapande bland kulturutövare. 4 av 14, umeå Kulturhuvudstadsinvigning på Umeälvens. Nu är den här, invigningshelgen för Umeås kulturhuvudstadsår! Building Burning Ice, bara en vecka kvar och då kör vi igång Kulturhuvudstadsåret 2014. Vi har förmånen att bli vittne till ett evenemang i världsklass. Allt detta händer i lilla Umeå i norra Europa, otroligt. En ljusstråle som siktar 1 km upp, ren som springer på isen och körer som sjunger sami låtar. 13 av 14 Kronprinsessan Victoria tittar på ett av glaskärlen i Monica l Edmonsons utställning på Västerbottens Museum. 12 av 14, konstnären Monica L Edmondsons hundra kärl av glas på Västerbottens Museum.

Bilbolaget umeå
Utflyktsmål runt umeå


Sitemap